Small Cute Grey Red Outline Pointer
Hey! Welcome to my online diary.

Follow me:
Twitter: @sabbynina
Tumblr: Flightless Bird
Instagram: sabbynina
WeChat: sabbynina
»2 years in Melaka
Monday, September 30, 2013

Assalamualaikum. Annyeoonggggg!



Okay, dah tiga minggu lebih dah duduk Melaka ni. Serious wa cakap, wa rindu CUCMS bro! sini dah la dengan tak ada free wifi. Then kediaman dia, kolej dia, hmmmmmmmmm.

Macam macam complain wa nak buat. Bukan wa sorang la. Ada lagi. Hmmmmmm

Nak balik CUCMS Varsity Lodge.

10th Oct ni nak balik Alor Setar. Balik cuti raya haji seminggu. Nak tidur bawah ketiak mama daddy. Nak gomol kucing kucing aku. Nak buli adik adik aku. Hahaha. Rindu k rindu.

Nak jumpa kawan kawan. Nak jumpa Muhammad Asyraf bin Abd Rahim.

Banyak benda nak buat dalam jangka masa seminggu tu.




Okay. Bye.
trash talked @ 2:48 AM

»last moment in CUCMS
Sunday, September 1, 2013

Hai, assalamualaikum wbt. ANNYEEEOONGGGG!



Okay, setelah cuti dua minggu due to raya, balik Cyberjaya dengan beratnya. Dua minggu terakhir in Cyber was the best. Seminggu kelas, seminggu final exam.

Now, semua dah balik rumah cuti sem and tunggu nak masuk kolej masing masing.

OKAY.



Let’s start on the last day of exam. Semua orang, of course, excited sebab dah habis paper. Tapi kami sebagai budak DOSH, ada la sedih sikit sikit. Sebab terpaksa berpisah. Dalam 53 orang, kami akan terbahagi ke kolej masing masing. Ada di TAJ (Ipoh), SIDMA (Sabah) and MiCoST (Melaka). Aku akan ke Melaka bersama sebahagian besar budak Semenanjung, 5 orang akan ke TAJ, and budak Sabah Sarawak (kecuali Emy, Izam, Aswad and Akmal) akan pulang ke Sabah. Hmm.

Pukul 9++ malam tu, kami buat makan makan sikit. Even tak ramai yang datang, kami cukup berpuas hati. Aku yang tak pernah rapat dengan kebanyakkan mereka pun dah rapat. Lepas makan, sapa tah pergi beli tepung sebab malam tu birthday si Fazril. So memang penuh tepung baq hang tempat tu. Dengan air oren semua. Nasib baik tak ada telur. Haha.

Time dah habis tu, berkemas sikit sikit, tengok tengok kena ambil nama dengan warden. Cibai! Selama ni warden cakap kalau nak main apa apa main kat car park luar tu, tetiba malam tu kena. Pfftt. Maybe faktor mercun kot. Aslan main mercun. Hahaha.

So, dengan baldi, penyapu lidi semua, kami pun scrub laa tar tu. Buang semua tepung tepung yang ada. Lepas tu, duduk balik tepi longkang, main gitar, menyembang, melepak. Everytime terasa nak naik atas, ada yang remind bahawa malam tu malam terakhir kami semua bersama. Lepas ni mungkin tiada lagi nak macam tu. So duduk laa. Dengan bertepung, rambut bersos cili, basah lencun. Tetiba, everyone started crying. Sedih sangat. *tak nak cerita panjang panjang, its too sad*

Esok pagi tu pukul 9 dah turun bagi kunci rumah and access card kat lobby. Then nama nama yang kena ambil semalam tu, ditahan. Tak boleh balik selagi car park kat luar tu tak kemas. Apa jenis kebabiankah itu?!

Pukul 3, 17 orang budak semenanjung termasuk aku, ikut hantar budak sabah Sarawak ke airport. Last hugs, last tears, last few pictures together. And nak dijadikan cerita lagi, PAKCIK BUS TU TINGGAL KAMI DEKAT KLIA TU! Again, apa jenis kebabiankah itu?!

Lepas mereka masuk dalam, kami ni terkapai kapai cari jalan nak balik Varsity Lodge. Huh. Dah la bag, purse aku and Syafiq dalam bus. Aduh!

Last last aku pinjam duit Shakhim dulu. And kami balik naik public bus dari KLIA ke stesen Salak Tinggi naik train ke Putrajaya Sentral naik bus ke Cyberia jalan kaki balik VL. Huh. What a long evening.

Aku and Anas jalan balik dulu. And sampai tepat pada masa. Sebab Aunty Nana pun baru sampai. Hahaha. Ingat boleh balik laa. Ingat selamat dah laa. TAPI pakcik bus tu kata pukul 8.30 baru dia nak hantar bag and purse aku and Syafiq. so lepas masukkan barang dalam kereta, kami plus aunty nana tunggu la kat lobby, online semua. Pukul 9, pakcik tu tak sampai lagi. Time Ieka call, pakcik tu kata sejam lebih sikit sebab dia nak ambil budak Sabah kat KLIA. Eee kimak! Hahaha stress dibuatnya. Last last pukul 11 lebih jugak la aku sampai rumah. Hahaha

So that’s it. Sepanjang our last (especially mine) memang penuh drama. Memang takkan lupa.


Akhir kata, I miss you friends. 















trash talked @ 11:20 PM