Small Cute Grey Red Outline Pointer
Hey! Welcome to my online diary.

Follow me:
Twitter: @sabbynina
Tumblr: Flightless Bird
Instagram: sabbynina
WeChat: sabbynina
»bye bye 2014
Tuesday, December 31, 2013

Assalamualaikum, annyeeoonggg!



Okay, lagi berapa jam je nak masuk 2014. All I can say is, I survived a hectic 2013. From part time working to being a full time college student, I manage to stand on my two feet. 2013 was quite okay. I prefer 2010 and 2012 thou’. Huh okay, don’t get me started on why I prefer 2012, I WILL burst into tears.



What I want for 2014? *long sigh* I just want to be myself. Hopefully 2014 will be a better year, in syaa Allah. I just need to improve my pointers, study smart, prioritize my schedule, manage my money wisely, etc etc etc.



Thanks to all the people who passed by in my life. To those who stayed, I am superb grateful. I may not be perfect, but I am who I am. Either you want to stay or leave, that’s your choice. But I do hope you’ll stay. J

Anyways, enough babbling. Let’s open a new book shall we?




Happy New Year!



trash talked @ 6:18 AM

»am I that skinny?
Monday, December 9, 2013

Assalamualaikum annyeongg!

Okay, HAI!

Sorry I’ve been gone for a while. Life as a student is never easy.



Anyways, I have a major issue right now. Seriously aku geram about people yang always nak pertikaikan berat aku, kenapa aku kurus sgt, keding sangat. I mean hey, it’s not that I choose to be this skinny. I eat a lot. Very much. Sometimes, TOO MUCH! Dah nak buat macam mana rate metabolism aku rendah.

Please, tolong jangan nak tanya “awat hang kurus sangat?”, “hang ni mati laki ka? Kuruih ja”, “hang nak lemak aku sikit dak?” and yang paling geram bila orang cakap “makan la banyak sikit! Kurus ja ni”. Ya Allah Ya Rabbi, AKU MAKAN BANYAK DAH HOI!

Kadang kadang kira BMI, asyik asyik underweight je, sedih oh tengok. Then orang selalu cakap “alaaa, nanti lepas kawin naik ah”. Haa time tu kalau ada hat yang nak pertikai awat aku gemuk pulak….. aku angkat middle finger ja.


Sorry. Sedih sangat dah topic ni. Tak tahan pun ada kadang kadang. K bye.
trash talked @ 11:53 AM

»2 years in Melaka
Monday, September 30, 2013

Assalamualaikum. Annyeoonggggg!



Okay, dah tiga minggu lebih dah duduk Melaka ni. Serious wa cakap, wa rindu CUCMS bro! sini dah la dengan tak ada free wifi. Then kediaman dia, kolej dia, hmmmmmmmmm.

Macam macam complain wa nak buat. Bukan wa sorang la. Ada lagi. Hmmmmmm

Nak balik CUCMS Varsity Lodge.

10th Oct ni nak balik Alor Setar. Balik cuti raya haji seminggu. Nak tidur bawah ketiak mama daddy. Nak gomol kucing kucing aku. Nak buli adik adik aku. Hahaha. Rindu k rindu.

Nak jumpa kawan kawan. Nak jumpa Muhammad Asyraf bin Abd Rahim.

Banyak benda nak buat dalam jangka masa seminggu tu.




Okay. Bye.
trash talked @ 2:48 AM

»last moment in CUCMS
Sunday, September 1, 2013

Hai, assalamualaikum wbt. ANNYEEEOONGGGG!



Okay, setelah cuti dua minggu due to raya, balik Cyberjaya dengan beratnya. Dua minggu terakhir in Cyber was the best. Seminggu kelas, seminggu final exam.

Now, semua dah balik rumah cuti sem and tunggu nak masuk kolej masing masing.

OKAY.



Let’s start on the last day of exam. Semua orang, of course, excited sebab dah habis paper. Tapi kami sebagai budak DOSH, ada la sedih sikit sikit. Sebab terpaksa berpisah. Dalam 53 orang, kami akan terbahagi ke kolej masing masing. Ada di TAJ (Ipoh), SIDMA (Sabah) and MiCoST (Melaka). Aku akan ke Melaka bersama sebahagian besar budak Semenanjung, 5 orang akan ke TAJ, and budak Sabah Sarawak (kecuali Emy, Izam, Aswad and Akmal) akan pulang ke Sabah. Hmm.

Pukul 9++ malam tu, kami buat makan makan sikit. Even tak ramai yang datang, kami cukup berpuas hati. Aku yang tak pernah rapat dengan kebanyakkan mereka pun dah rapat. Lepas makan, sapa tah pergi beli tepung sebab malam tu birthday si Fazril. So memang penuh tepung baq hang tempat tu. Dengan air oren semua. Nasib baik tak ada telur. Haha.

Time dah habis tu, berkemas sikit sikit, tengok tengok kena ambil nama dengan warden. Cibai! Selama ni warden cakap kalau nak main apa apa main kat car park luar tu, tetiba malam tu kena. Pfftt. Maybe faktor mercun kot. Aslan main mercun. Hahaha.

So, dengan baldi, penyapu lidi semua, kami pun scrub laa tar tu. Buang semua tepung tepung yang ada. Lepas tu, duduk balik tepi longkang, main gitar, menyembang, melepak. Everytime terasa nak naik atas, ada yang remind bahawa malam tu malam terakhir kami semua bersama. Lepas ni mungkin tiada lagi nak macam tu. So duduk laa. Dengan bertepung, rambut bersos cili, basah lencun. Tetiba, everyone started crying. Sedih sangat. *tak nak cerita panjang panjang, its too sad*

Esok pagi tu pukul 9 dah turun bagi kunci rumah and access card kat lobby. Then nama nama yang kena ambil semalam tu, ditahan. Tak boleh balik selagi car park kat luar tu tak kemas. Apa jenis kebabiankah itu?!

Pukul 3, 17 orang budak semenanjung termasuk aku, ikut hantar budak sabah Sarawak ke airport. Last hugs, last tears, last few pictures together. And nak dijadikan cerita lagi, PAKCIK BUS TU TINGGAL KAMI DEKAT KLIA TU! Again, apa jenis kebabiankah itu?!

Lepas mereka masuk dalam, kami ni terkapai kapai cari jalan nak balik Varsity Lodge. Huh. Dah la bag, purse aku and Syafiq dalam bus. Aduh!

Last last aku pinjam duit Shakhim dulu. And kami balik naik public bus dari KLIA ke stesen Salak Tinggi naik train ke Putrajaya Sentral naik bus ke Cyberia jalan kaki balik VL. Huh. What a long evening.

Aku and Anas jalan balik dulu. And sampai tepat pada masa. Sebab Aunty Nana pun baru sampai. Hahaha. Ingat boleh balik laa. Ingat selamat dah laa. TAPI pakcik bus tu kata pukul 8.30 baru dia nak hantar bag and purse aku and Syafiq. so lepas masukkan barang dalam kereta, kami plus aunty nana tunggu la kat lobby, online semua. Pukul 9, pakcik tu tak sampai lagi. Time Ieka call, pakcik tu kata sejam lebih sikit sebab dia nak ambil budak Sabah kat KLIA. Eee kimak! Hahaha stress dibuatnya. Last last pukul 11 lebih jugak la aku sampai rumah. Hahaha

So that’s it. Sepanjang our last (especially mine) memang penuh drama. Memang takkan lupa.


Akhir kata, I miss you friends. 















trash talked @ 11:20 PM

»anak muda di perantauan pulang ke desa
Monday, August 5, 2013

haii semua! annyeooonggg! 



hehee saya dah balik Alor Setar! actually Saturday malam tu dah sampai Kedah Darul Aman ni dah. semalam satu hari duk rumah, malam p buka puasa dekat rumah tokwan. then petang tadi baru keluar ke AS Mall dengan mama daddy. beli seluar dua helai je. esok sesubuh macam tu AlongNat, Cujid, Aishu, Makshu and WAN CHEMPAKA RAESHA sampai!! weeeeee. tengah hari macam tu Mama nak bawa AN beli baju raya. so, I sebagai penyibuk ultimate, osofokos la nak ikut. so alang alang tu nak ajak ke AS Mall lagi. nak beli baju pulak. yay yayy. hehehee


ahhh, lama tak sembang merapu dengan bloggy I ni.
muah muah! nina loves you sayang <3
trash talked @ 7:57 AM

»new life
Tuesday, July 30, 2013

Hai semua! Annyeoonggg!



As you can see, this is le new bloggy J I’ve decided that my old blog was too sedih + sadis. Plus, I have a new life now. A life as a college student.

I’ve quit my job on the 15th May. 16th hari pertama sebagai penganggur yang berjaya tengah basuh pinggan. Tetiba daddy tanya “kalau kamu boleh p Aunty Ailin’s kenduri, kamu nak tak?” I was like, “kalau boleh tu, nak laa”. So daddy kata, "k siap. Nanti Uncle Ayan datang amek alang alang dia kat Alor Setar". Malam tu jugak gerak ke KL, tido rumah Uncle Aidan. Esok pagi tu gerak ke Seremban.

Dah balik dari Seremban, ingat nak stay KL seminggu dua then balik AS. Somehow, I didn’t get UPU’s first call. But I don’t mind pun. Sebab I want another course. Tapi the course yang I nak tu ada dekat college swasta je. So balik dari Melaka (kenduri belah sana pulak), terus apply MiCost (Melaka International College of Science and Technology). Kakak tu kata masuk Jumaat tu jugak. Bayangkan 2 hari je prepare untuk masuk U. hahahahaha MADNESS!

MiCost tu under CUCMS (Cyberjaya University College of Medical Science). So I kena duduk sini dulu untuk satu sem. Bulan 9 nanti baru pindah Melaka. So far, my course are the best. Kawan kawan Sabahan Sarawakian. Best sangat. Tapi bulan 9 nanti terpaksa berpisah dengan mereka. I will be going to Melaka, yang Sabahan and Sarawakian akan ke SIDMA (Sabah). And some of us akan ke TAJ (Ipoh). Tapi ramai jugak la ke Melaka.

Okay, jujur cakap. I prefer staying in Cyberjaya. Hostel sini baru, lengkap segala galanya! Washing machine each house one, meja makan, sofa, katil kayu, almari kayu, meja kayu. Semua perfect okay. Oh yes, not to mention sini ada water heater in every bathroom. Melaka nanti? Hmm will have to wait and see je laa.

Pictures perhaps later okay.


Byeeeeee!


trash talked @ 7:25 AM